Sunday, January 3, 2010

vervolging Wilders...

Het is opvallend dat weinigen met naam en toenaam de petitie tegen de vervolging van Geert Wilders durven tekenen. Tjsa, het klimaat in dit land wordt allengs slechter. De 'toleratie' in dit land kent haar grenzen. Echt dwarsliggen moet aan bepaalde vormvereisten voldoen of bepaalde richting ingaan (kan dat liggend? nu ja, bepaalde richtingen op wijzen) wil het acceptabel zijn voor de heersende macht.
Heersendemacht: ouderwetse, complottistische (neologisme) term, die aangeeft dat Nederland door een beperkte cirkel van lieden bestierd wordt. De cirkel is open, maar niet wagen wijd. Dat weten we sinds Fortuijn beter dan ooit.
Natuurlijk kan je in Nederland best leven zonder te binnen de imaginaire lijntjes van het voor insiders toelaatbare te blijven. De bijstand staat voor een ieder open en voor echt goede ideëen is altijd een markt, al is de bedenker of verwezenlijker nog zo unpalatable.
Goede smaak en voldoen aan de wet behoren overigens niet tot de eisen voor het blijven binnen de lijnen. Voorbeelden te over... denk aan het circus rond Harry Mens zondagse programma. In dat circus of circuit is en wordt tegen beide gezondigd, maar zijn bestaansbasis heeft dat vooralsnog niet weggenomen. Niet dat hij nu wel goede kansen maakt op een positie bij de VVD, mocht hij dat nog ambieëren.
Ter zake: mag Geert Wilders voor het gerecht worden gedaagd om zijn uitspraken? Ja. Denk ik dat het prioriteit heeft: absoluut niet. Is het tekenend dat deze zaak gevoerd wordt: heel erg. De grote meerderheid van de politiek actieven in dit land wil rust in de tent en tegen beter weten pappen en nathouden. Een echt heftige onruststoker is daarbij niet handig. Bliksemafleiders hebben hun nut, ontstekingsmechanismen niet. Ten dele heeft deze meerderheid van politiek actieven gelijk, Wilders opruiende taal maakt te veel mensen boos om effectief te zijn. Dat neemt echter niet weg dat de voortgaande groei van een bozige, zich van de maatschappij afkerende en deels geimporteerde onderklasse reden tot zorg vormt. Maar, we mogen nooit vergeten `trash is a problem, regardless of it´s colour´. Or creed.

Verder blijf ik van mening dat Turkije niets in de Europese Unie te zoeken heeft

(kan iemand dit even voor me in Latijn omzetten? De 5 uur per week in die 6 jaar gymnasium zijn nu officieel weggegooide tijd).



This is what I currently think. I wonder whether I still agree a few years down the road

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home