Monday, January 25, 2010

Aangifte doen?

Mensen die bedreigd zijn (of erger) wordt vaak aangeraden toch maar geen aangifte te doen, niet 'om de lieve vrede', maar omdat aangifte doen niet zonder risico is. Immers, de identiteit en het adres van degene die aangifte doet wordt gewoon doorgegeven aan de verdachte. En veel verdachten - zeg maar gerust daders - voegen gerust nog wat dreigementen - of erger - toe aan hetgeen waarvan ze beschuldigd zijn in de oorspronkelijke aangifte.
De overheid lijkt welhaast machteloos in deze, of wil niet effectiever optreden. Het geweldsmonopolie wreekt zich dan, want effectieve zelfverdediging is in dit land eigenlijk verboden.

Is hier dan iets aan te doen voor iemand die aangifte zou moeten doen?

Mijn geheel illegale advies (Kids, do not try this at home!) : direct terugdreigen is gevaarlijk (en verboden, schijnt, alhoewel... als er geen aangifte wordt gedaan... is er niks gebeurd ;) ).... maar wellicht dat de advocaten die zo vriendelijk zijn geweest om naam en adres door te geven aan de gedaagde... iets ontvankelijker zijn voor 'druk'.
Maar, wel 'veilig dreigen' ... dus met een condoom om je identiteit! Zulk dreigen moet immers ontraceerbaar gebeuren (behalve als je een tijdje in een cel wil zitten op kosten van de burgerij). Masker op, stem vervormer mee en bellen vanaf een openbare telefoon. Of via een anonieme server vanaf een openbare terminal (handschoenen aan! gezicht bedekken!) Dat soort dingen.
Je moet ook geloofwaardig dreigen. Dus niet te redelijk.

Nog een belangrijke les: in the society of criminals there are different rules (als je gaat dreigen... word je natuurlijk zelf ook een kleine crimineel).
De burger die het 'zelf moet oplossen' moet daarom beseffen dat gebrek aan bewijs ook in je voordeel kan werken!

Ik vermoed dat weinigen dit advies zullen willen of durven opvolgen en ben benieuwd hoe ver ik zelf zal gaan (mocht het ooit helaas aan de orde zijn).

Zal ik nog eens geconfronteerd worden met de inhoud van deze post? Die kans is zeker aanwezig. Het geheugen van internet is geduldig... en met Google is veel terug te vinden.

Daarom alvast ter verdediging:
Eigenrichting is natuurlijk niet bon ton... behalve voor krakers (die het recht menen te hebben om met geweld zelf even de woningnood en leegstand menen te mogen aanpakken en daarin gesteund worden door een groot deel van de Kamerleden) en andere ´actievoerders´.

Of te wel: waarom mogen alleen de aso's hun eigen rechten bevechten en dient de rest zich aan de regels te houden? Waarom mag je niet zelf terugslaan maar ook niet 'klikken bij de meester' (aangifte doen)? Is dat normaal (lijkt het wel te worden)... of eerlijk (NEEN!).

Gaan we dit oplossen door diegenen die aangifte doen effectievere bescherming te geven indien nodig - of gewoon the known baddies eerder uit de maatschapij halen ... het zijn namelijk vaak dezelfden die al dit leed veroorzaken? Neen? Dan komen we ofwel terecht in een dictatuur van de asociaalste of in een free for all waarin eigenrichting normaal wordt....

De fenomenale opkomst van Geert Wilders in de peilingen is mijns inziens terug te voeren op het feit dat zijn potentiële kiezers vinden dat de Staat haar geweldsmonopolie al lang uit haar vingers heeft laten glippen...en het willens en wetens lijkt te delen met de asocialen.

En ik kan ze eigenlijk geen ongelijk geven.

In dit land wordt al een tijd gemeten met twee maten. Is er recht voor de makken (controles op fietslampjes en flitspalen) en voor de meest asocialen (afkopen met reisjes en clubhuizen).

Is het 'opportuun' Geert Wilders te vervolgen..... maar kan (zeg maar gerust: wil) men maar niet achterhalen wie gelekt heeft over de acties van DNB tegen DSB (http://www.elsevier.nl/web/Dossiers/De-val-van-Dirk-Scheringa/Het-laatste-nieuws-over-DSB/253472/Rijksrecherche-kan-DSBlek-niet-vinden.htm). Dat kost immers te veel tijd... die men beter kan besteden aan het verhoor van dhr 'Nekschot' of mevrouw Hoeiboei (http://hoeiboei.blogspot.com/2008/07/hoeiboei-verhoord.html).

Tsja, en dat zet de goedwillende burger toch aan het denken.
En van al dat denken komt niks goeds (op hoeveel zetels staat de zetelrover uit de VVD nu?)...

Mijn advies aan mevrouw ter Horst: niet 'hopen dat iemand aangifte doet'... maar je machtsapparaat omvormen en optreden!

This is what I currently think. I wonder whether I still agree a few years down the road

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home